Cursus Kindercoaching met honden

Wil jij als (aankomend) professional meer inzicht in hoe je de hond effectief inzet in jouw werk als begeleider of coach van kinderen en hun ouders/verzorgers? Heb je zin in een aantal leerzame, diepgaande en uitdagende lesdagen samen met jouw hond op een mooie plek in het land? Geef je dan op voor deze speciale cursus Kindercoaching met eigen hond!

Op onze trainingslocatie bieden we je alle mogelijkheden om te komen tot mooie leerervaringen die je helpen om je het vak van kindercoach met hond (verder) eigen te maken. Door actieve, inspannende en ontspannende oefeningen leer je -naast de concrete toepassingen van diverse kindercoachtools- ook meer over de verstandhouding en werkrelatie met je eigen hond. Je ontwikkelt en verdiept jezelf in het kindercoachvak en ontdekt hoe jouw hond je daar specifiek bij kan helpen, omdat de hond ook een leer- en oefenmaatje voor jou is. Je ontdekt hoe jullie samen dit mooie vakgebied verder vorm kunnen geven, passend binnen jouw verlangens en wensen rondom het werken als kindercoach met de hond als co-hond. Daarbij hebben we uiteraard ook aandacht voor het welzijn van de hond. Dat is ook de reden dat op de eerste en de laatste lesdag alle honden aanwezig mogen zijn. Maar op alle andere lesdagen kunnen er maximaal 4 honden per lesdag aanwezig zijn. In de groep zijn maximaal 8 deelnemers. Op de eerste lesdag overleggen we met alle deelnemers wie wanneer de hond meeneemt tijdens de andere lesdagen.

Een greep uit het programma

 • Theorie van de metafoor van de roedel.
 • Transactionele analyse en inzet met de hond.
 • Sociale vaardigheid en weerbaarheid.
 • Troostmodellen en afweermechanismen: wat kun je met de hond?
 • Systemisch kijken naar honden en kinderen: opvoeden, begrenzen, loslaten, vertrouwen.
 • Ervaring opdoen met coachen en gecoacht worden (praktijkgericht).

Resultaat

Na het volgen van de cursus Kindercoaching met eigen hond:

 • Heb jij een theoretische en praktische intensieve cursus voor jou en je hond ervaren
 • Heb jij inzicht in jezelf en weet je hoe je jouw kwaliteiten in je werk maximaal kunt inzetten.
 • Heb je geoefend in het toepassen van verschillende kindercoachinstrumenten met de hond.
 • Kun je door de feedback over jouw aanpak jouw unieke manier van werken versterken en verder ontwikkelen.
 • Durf jij met zelfvertrouwen jouw authentieke aanpak neer te zetten in je werk met kinderen en hun ouders/verzorgers.
 • Ken jij de rol van jouw hond in jouw (werkende) leven.

Voorwaarden

De cursus Kindercoaching met je eigen hond wordt gegeven op hbo-niveau en is een volledige, complete coachcursus. Van deelnemers wordt werkervaring of opleiding gevraagd op mbo+ of hbo-niveau. Je hebt affiniteit met het werken met kinderen e/o jongeren (en hun ouders) en de samenwerking met jouw hond daarin. Je hebt algemene ervaring in het coachen met honden, je hebt ervaring in en kennis van basiscomponenten van het coachen/ begeleiden van kinderen en jongeren, of bent bezig die kennis en ervaring op te (gaan) doen. Jouw hond beschikt over de basis van sociaal gedrag, is gezond en geschikt om in een groep te functioneren. Twijfel je en wil je met ons overleggen? Neem dan contact met ons op. 

Je deelname is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling, je ontvangt hiervoor een factuur. Tot 8 weken voor aanvang van de opleiding kun je annuleren. Wel ben je dan € 75,- administratiekosten verschuldigd. Annuleer je binnen 8 weken voor de start van de cursus dan is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk. Je kunt dan wel deelnemen aan de volgende leergang.

Locatie en kosten

De cursusdagen Kindercoaching met Honden vinden plaats in Maaslaand (ZH). Deze locatie is zeer geschikt voor groepen en ligt aan de rand van het bos en de polder.

De cursus bestaat uit 6 lesdagen en een eindopdracht. Hierna kun je als coach met je hond werken (vrij beroep).                                Kosten € 995,- excl. B.T.W.

Data en reserveren

Lesdata 2022: Deze groep is vol.

Woensdag, 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 02 november, 23 november en 07 december.

Lesdata 2023:

Woensdag 11 januari, woensdag 01 februari, woensdag 08 maart, woensdag 29 maart, woensdag 19 april en woensdag 10 mei.

Alle dagen zijn van 10:00 – 16:00 uur op locatie in Maasland (Midden-Delfland).

Wat anderen zeggen

Anne

De trainers zijn warm en betrokken, de hier & nu oefeningen vond ik erg prettig. De theorie was helder en overzichtelijk.

Lees verder

Tamara

Er is veel aandacht voor het welzijn van mens en dier. De veilige sfeer en respectvolle communicatie zorgde ervoor dat ik veel over mezelf en mijn hond heb geleerd.

Lees verder

Simone

Mooie opzet van de cursus, de balans tussen theorie en praktijk vond ik erg prettig.

Lees verder

Mariëtte

“Vanaf het eerst moment voelde het voor mij alsof ik in een warm bad stapte. Ruimte, respect en veiligheid voor elkaar én de honden werden goed gewaarborgd. De interessante theorie werd afgewisseld met leuke en leerzame praktijkoefeningen, ik ben het team dankbaar voor deze mooie ervaring.”

Lees verder

Sammy

“Deze prachtige cursus kan ik elke professional van harte aanbevelen. De cursus is verdiepend, praktisch en deskundig.”

Lees verder

Tanja

“Het was een feest om samen met mijn hond de mogelijkheden voor coaching nog verder te ontdekken. Met nieuwe energie en ideeën kunnen we kind en ouders weer een stapje verder begeleiding op hun pad.”

Lees verder