Kinderen

Coachen met Honden biedt specifieke activiteiten voor kinderen en ouders/verzorgers, en is daarin voortdurend in ontwikkeling met verschillende andere deskundigen op ons vakgebied coachen met honden. In samenwerking met UB Coaching & Training kun je bij ons aanbod vinden voor groeps- en individuele training en begeleiding voor kinderen/jongeren met onze honden als co-coaches. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Talenttraining met Honden voor kinderen en pubers of bij onze unieke training voor ouders/verzorgers met als doel het versterken van je ouderschap.

Ons uitgangspunt is dat kinderen het verdienen om te worden aangesproken op hun talenten in plaats van hun onvermogen of vermeende beperkingen. De talententraining is er daarom op gericht deze kinderen met de inzet van honden te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. Door het contact en de oefeningen met onze honden worden de kinderen zich bewust van zichzelf en van hun vermogen positieve invloed op situaties uit te oefenen.

Er is niets mooiers dan ook ouders en verzorgers in dit proces te ondersteunen. Daarom bieden we ook de groepstraining voor ouders aan, waarin je door theoretische kennis in combinatie met oefeningen met onze honden, kunt leren je ouderschap naar je kind verder te verstevigen.

Via individuele (loopbaan)coaching met de hond als spiegel ontwikkel je inzicht in wie je als mens bent en welke invloed dat heeft op je functioneren. Honden helpen je daarbij omdat zij je gedrag perfect spiegelen. Individuele (loopbaan)coaching biedt je de mogelijkheid je persoonlijke doelen te realiseren. Hoe? Door het verhelderen van je situatie, het begeleiden in het maken van nieuwe keuzes en het aanleren van nieuwe vaardigheden om deze in je dagelijkse praktijk toe te kunnen passen.

Topdog HondenSOVAtraining is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen waarbij we een hond als gids en spiegel inzetten. De training is ontwikkeld door Mens- en Hond Consultancy naar voorbeelden uit het Animal Assisted Therapy model, waarmee zeer goede resultaten worden behaald in Amerika, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk in de geestelijke gezondheidszorg, in sectoren voor mensen met een verstandelijke- of fysieke beperking en in het onderwijs.