Netwerkbijeenkomst: 28 oktober 2017

Programma netwerkbijeenkomst 28 oktober 2017

Twee keer per jaar vindt er een netwerkbijeenkomst plaats van de LinkedIngroep “Coachen met Honden” en de Facebookgroep “Spiegelen met honden in coaching” in de Stoethoeve in Soest (www.stoethoeve.nl). Het doel van deze bijeenkomst is het bieden van een laagdrempelig platform waar we van elkaar leren en informatie over het vak uitwisselen. Daarnaast is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en praktische vragen rondom het vak ‘coachen en spiegelen met honden’ te bespreken.
Niet alleen (aankomend) coaches/therapeuten met hond zijn welkom, ook professionals die met honden werken en op een coachende manier met hun klanten om willen leren gaan kunnen zich aanmelden (n.b. deze bijeenkomst is zonder onze trouwe viervoeters).

Op 28 oktober 2017 vindt de volgende netwerkbijeenkomst plaats, met als thema "Het welzijn van de hond in coaching en begeleiding".    De keuze voor het thema van deze dag is tot stand gekomen door collega's uit het veld naar hun wensen en ideeen te vragen. Op die manier hopen we nog meer inhoud te kunnen geven aan het onderliggende principe van de netwerkdag, namelijk een dag voor en door elkaar. Het concrete programma is als volgt:

Programma netwerkbijeenkomst 28 oktober 2017

  • 10.30-11.00 Inloop en ontvangst
  • 11.00-11.15 Welkom en introductie
  • 11.15-12.00 Kennismakingsoefening en netwerken
  • 12.00-13.00 Lunch en netwerken
  • 13.00-14.00 Rob Mos van Mens & Hond Consultancy zal hun Topdog promotiefilm tonen. Rob Mos en Jeroen Dale leiden en coachen onder andere mensen die van hondengedrag hun beroep willen maken en mensen die honden willen inzetten binnen de zorg. Ze houden zich bezig met sociale vaardigheidstrainingen voor mensen met ernstige psychosociale problemen, re-integratietrajecten voor langdurig werkloze mensen en coachings en workshops voor managers (Topdog honden SOVA-training).
  • 14.30-15.15 Het gereedschapskistje van de coach: Workshopronde 1
  • 15.30-16.15 Het gereedschapskistje van de coach: Workshopronde 2
  • 16.30-17.00 Netwerken, napraten en afsluiting

Workshopleiders:

Gigi Splinter: oprichter en eigenaar van Hondgenoot, tevens ambulant hulpverlener en werkzaam in de (jeugd)zorg. Zij nam haar honden regelmatig mee naar het werk en merkte dat sommige cliënten dat heel leuk en nuttig vonden. En ze ging op zoek naar hoe ze het werken met een hond gerichter kon inzetten. Ze volgde de opleiding bij Topdog en is hondengedragsdeskundige. Het lezen van de lichaamstaal van honden en mensen en daarop inspelen gebruikt ze haar trajecten. Haar motto: niet commanderen, maar communiceren.

Annemieke Meyer: eigenaar van Luminous-Coaching. Daarnaast is zij kynologisch instructeur met als specialisatie de ESTA/EMRA werkwijze. Zowel ons rationele brein als het emotionele brein fascineren haar enorm. Ze vindt het mooi om mensen vanuit de emotionele systemen met mildheid naar eigen processen én het gedrag van honden te kunnen laten kijken. Haar motto: Pas als de communicatie tussen hond en baas goed verloopt ontstaat er een hecht team en daar werken we voor.

Machteld ten Kate: Veterinair natuurgeneeskunde. Binnen de natuurgeneeskunde wordt vertrouwd op het zelf genezend vermogen van de hond. Een goede basis is dan wel noodzakelijk. Natuurgeneeskunde kan helpen die basis te bereiken en te behouden met zowel maatregelen als middelen. Zeker voor een hond die ingezet wordt binnen coachen/ begeleiden is het belangrijk dat hij in balans is om zijn ‘werk’ goed te kunnen doen. Ook om tijdens en na het werk in balans te blijven of weer te komen. Bach bloesem remedies, essentiële oliën maar ook edelstenen zijn mooie remedies om in te zetten bij de hond.

Yvonne Bayens: coach en Topdog trainer. Als coach en Topdog trainer voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen zet Yvonne haar honden ik in bij haar werk. Wat doe je of laat je om bij je hond het plezier in het coachwerk te behouden? Hoe ontspan je met je hond na het werk en wat doe je ervoor en tijdens? Hoe zie je aan je hond dat hij moe wordt? Deze vragen worden op een interactieve manier in deze workshop besproken.

De locatie van de netwerkdag is de Stoethoeve in Soest. Daar kunnen we lekker buiten werken in de wei of bij slecht weer in de paardenbak. 

Let op: De aanmeldprocedure is gewijzigd! Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@coachenmethonden.nl en door het overmaken van €30,- (entree inclusief 21% BTW en koffie/thee en versnaperingen) op NL02TRIO0390499595 ten name van Coachen met Honden onder vermelding van je naam en adres. Na betaling ontvang je de factuur voor je administratie, de routebeschrijving en overige eventuele praktische informatie ter voorbereiding van de bijeenkomst. Kom je i.p.v. te betalen liever een handje helpen, neem dan even contact met ons op.

Er is ruimte voor 50 deelnemers omdat we de bijeenkomsten kleinschalig willen houden. Dan is er ruim voldoende gelegenheid tot onderlinge kennismaking en kennis delen. Wil je er bij zijn, meld je dan dus tijdig aan.

Wees welkom!

Margareth de Vries van Onderweg Coaching, Daniel van Gelooven en Corien Vallinga van Hondenspiegel, Irene Glansbeek van Coachen met Honden