Nieuws

 

Thema: Het welzijn van de hond die we bij coaching en begeleiding inzetten.

Lees verder...

Heb je al gelezen dat er weer een wandelvakantie gepland staat van Dogwalktrail in samenwerking met Coachen met Honden? Deze heerlijke wandelvakantie samen met je hond is verzet naar oktober 2017. Een heerlijke ervaring in de Oostenrijkse bergen samen met je hond. Meer weten? Klik op Wandelvakantie Dogwalktrail

Op 17 juli a.s. opent initiatiefneemster Ria van der Heijden haar dierenuitvaartcentrum in Venray. Hiermee gaat een lang gekoesterde loopbaanwens in vervulling.
Ria heeft ooit bij ons een workshop gevolgd. Zo wist ze dat wij ook coaching aanbieden om mensen te helpen omgaan met het verlies van hun overleden huisdier. En zo nodigde ze ons uit om bij de opening aanwezig te zijn om hierover informatie te geven.

Verliescoaching en begeleiding; wat is het?

Coachen met Honden begint de zomer met deelname aan het WOOFSTOCK DOGLOVERS FESTIVAL in Eindhoven op 29 mei a.s.

De organisatie nodigt alle honden uit om heerlijk te komen genieten van een dagje Doggy Lifestyle. En … het baasje mag ook mee! Het wordt een dag vol beleven, ervaren, ontmoeten, meedoen en relaxen. Je wordt getrakteerd op een uitgebreid aanbod van vertier waarin jij, als trouwe viervoeter centraal staat. Allemaal leuke, gezellige en interessante dingen voor en over honden.

Twee honden vechten om een been,
maar wie gaat er mee heen?

Is het Sinterklaasje?
Voor dat lieve hondenbaasje?

Of Santa Claus de Kerstman,
die er ook wel wat van kan.

Er is er maar één die zeker wint,
en dat is ons aller 'hondenkind'.

Dog Walk Trail

Op 14 en 15 november organiseert Dogwalktrail een event voor hondenvrienden.
14 november is er een wandeling die helaas al volgeboekt is.

Op 15 november vindt er een leuke beurs plaats waar iedereen welkom is. Er staan verschillende hondenprofessionals met een kraampje en er zijn workshops en demo's. Wij staan er met ons boek 'Wijze lessen van je hond'.

Lees de brochure voor uitgebreide informatie en wees welkom!

Verbindend ontmoeten tussen Zorg & Dier. Op 17 september 2015 organiseert IKEV Centraal samen met andere partijen het eerste CREF-Congres. Het doel van het congres is alle mogelijke partijen vanuit de Zorg, Welzijn & Onderwijs in verbinding te brengen met partijen die werken met dier ondersteunende interventies.

Interessante lezingen en demo's over de inzet van ezels, paarden en natuurlijk honden van o.a. onze vakgenoten van Hondenspiegel. Positieve vibes en flow als het gaat om spiegelen met dieren in therapie, coaching en training.

Jip Korteknie

Met Anja en Irene en de andere deelnemers en hun honden, hebben mijn hond Sjors en ik een heerlijk ontspannen en leerzaam weekend beleefd in het prachtige Drenthe!

Er was ontspannen en vertrouwde ruimte voor inbreng en leerpunten van iedereen. Verschillende werkvormen, individueel met de eigen hond, in kleinere groepjes met de honden of met de groep deelnemers en alle honden, zowel binnen als buiten.
We hebben heerlijk gewandeld, gewerkt en gespeeld in het bos en op de zandvlakte.

Wil jij weten welke wijze lessen jouw hond je wil leren?
Of ben je professioneel bezig  met spiegelen en coachen met honden?

Wij, Anja Gijsbers en Irene Glansbeek, hebben een boek geschreven met de aansprekende titel ‘Wijze lessen van je hond’.
We nodigen daarmee alle mensen met interesse in honden én persoonlijke ontwikkeling uit tot een andere kijk op de rol van de hond in hun leven.