Onze werkwijze

Honden zijn fantastische leermeesters!

Wil je weten welke wijze lessen een hond jou of je team kan leren?

Coachen met Honden coacht mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van de hond als spiegel.

Honden reageren, vanuit hun instinct, op je intenties en je lichaamstaal. Ze nemen als het ware tegelijkertijd je ‘binnen- en buitenkant’ waar. Deze eigenschap benutten we in coaching. In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door te kijken naar de reactie van de hond op jou.

Je krijgt feedback over jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak.

De hond spiegelt elke innerlijke verandering. Als jij in verbinding bent met jezelf kan de hond zich met jou verbinden. Dan valt even alles op zijn plek waardoor er compassie en keuzevrijheid ontstaat. Deze verhelderende ervaring verbinden we met je coachvraag.

Coachen met honden brengt je in contact met je essentie!

Voor particulieren en voor het bedrijfsleven organiseert Coachen met Honden individuele en groepsgewijze trajecten.

Coachvraag

Bij al onze activiteiten staat de vraag van de deelnemer centraal. Bij particulieren kunnen vragen gaan over over jezelf, je hond, je loopbaan en levensthema's. Bij ons aanbod voor het bedrijfsleven ligt de aandacht meestal op teambuilding of effectief leiderschap.

Voorbeelden van vragen zijn:

  • Hoe ontwikkel ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe zet ik mijn kwaliteiten optimaal in?
  • Hoe ga ik om met dilemma's in leven en loopbaan?
  • Hoe functioneer ik in een groep?
  • Hoe geef ik leiding?
  • Hoe sta ik in mijn kracht?

De rol van de hond

Als de vraag helder geformuleerd is komen de honden aan bod. Dat kan je eigen hond zijn die je meeneemt naar onze workshops, of een hond van de roedel van Coachen met Honden bij bijvoorbeeld een teamcoaching voor een bedrijf.

Vervolgens ga met ‘jouw’ hond aan de slag. De coaches begeleiden de activiteit en samen worden de verkregen inzichten naar coachvraag vertaald. Zo krijgt iedereen door ‘doen en ervaren’ zijn eigen persoonlijke inzichten en antwoorden.