Samenwerkingspartners

Wie is Coachen met Honden?

Irene Glansbeek en Anja Gijsbers coachen vanaf 2007 mensen met behulp van honden. Een jaar later ontmoetten zij elkaar en ontstond er een klik. Ze inspireerden elkaar in hun visie op de inzet van honden bij begeleidingstrajecten. Hun gezamenlijke interesse en liefde voor het coachvak én liefde voor honden heeft hen ertoe aangezet Coachen met Honden op te zetten. Therese Evers werd in 2014 geraakt door de inhoud van het werk van Coachen met Honden en is vanaf 2016 samenwerkingspartner van Irene en Anja. Later hebben Danielle Spenner, Susan van der Beek en Yvonne Bayens zich als zelfstandig trainer/coach aangesloten. Daarmee heeft Coachen met Honden de beschikking over een diverse groep coaches, en tegelijkertijd staan we allemaal hetzelfde voor, namelijk mensen coachen met behulp van honden, in het belang van mens en hond.

Irene Glansbeek

Irene Glansbeek

Sinds 20 jaar werk ik als zelfstandig hulpverlener, trainer en coach. Daarnaast heb ik al vele jaren mijn bedrijf De HondenCoach dat zich richt op mensen die problemen hebben met hun hond. Hierbij ga ik uit van een aantal kernwaarden die resulteren in een liefdevolle en simpele methode met veel respect voor de eigenheid van de hond. Ik begeleid de eigenaren van de hond intensief en blijf hen gedurende het hele herstelproces coachen. Zowel bij mijn eigen honden als ook in het contact met klanten ontdekte ik telkens weer dat honden ons spiegelen en hoe wij mensen van alles projecteren op onze honden.

Ik zag de directe feedback die honden hun eigenaren geven. Door de bereidheid naar deze wijze lessen te luisteren gingen deze mensen ook op het persoonlijk vlak veranderingen aan. Dit proces is het uitgangspunt in Coachen met Honden.

Bij mijn werk als coach gebruik ik lichaamsgerichte en systemische begeleiding als basis. Onlangs volgde ik o.a. een opleiding systemisch coachen met paarden. De verkregen inzichten en ervaringen vertaalden wij naar het systemisch coachen met honden.

Van mijn honden mocht ik vele levenslessen ontvangen. Deze zijn mijn inspiratiebron en drijfveer om voor mens en hond het welzijn te helpen verbeteren.

CV Irene Glansbeek 2016.pdf

Therese Evers

Ik heb mijn wortels bij de politie liggen en dan met name in de uitvoering als zedenrechercheur en verhoorder van jonge kinderen. Daarnaast heb ik als docent en coach op de Politieacademie gewerkt, waar ik mijn didactische en coachingsvaardigheden kon aanscherpen. De effecten van de inzet van honden bij coaching heb ik aan den lijve ondervonden sinds 2014, in een periode waarin ik op zoek was naar een andere manier om mijn werk inhoud en betekenis te geven. In 2016 heb ik de gelegenheid gehad om me in te werken bij Coachen met Honden en vanaf 2017 lever ik een bijdrage aan de mooie en fascinerende activiteiten die Coachen met Honden biedt. Ik merk elke dag opnieuw hoe honden op hun eigen manier reageren op ons gedrag en hoe ze ons daarin een prachtige spiegel voorhouden, wat een bijzonder effectieve meerwaarde kan zijn in de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Zowel in mijn werk op de Politieacademie, als tijdens mijn tussentijds gevolgde studies maatschappelijk werk en kindertherapie, leerde ik de tools om te coachen toe te passen. Sinds 2014 is de hond daar als zeer welkome leermeester bij gekomen en maak ik bij het coachen met honden gebruik van de verschillende methodieken, alsmede van mijn eigen intuïtie. Ik heb me gespecialiseerd tot Topdog Trainer (sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen) en daarmee heeft Coachen met Honden nu ook een aanbod aan activiteiten voor kinderen en ouders. Ik word erg blij als ik zie welke betekenis honden kunnen geven in de groeiprocessen van mensen en voel me een gelukkig mens om daaraan een bijdrage te mogen leveren.

Curriculum Vitae Therese Evers 2017.pdf

Anja Gijsbers

Anja Gijsbers

Inmiddels werk ik met veel plezier vanaf 1999 als zelfstandig communicatietrainer, loopbaanadviseur en coach persoonlijke ontwikkeling. Na het overlijden van mijn vorige hond startte ik met vrijwilligerswerk in een dierenasiel. Daar merkte ik hoe honden met hun eigen hondentaal reageren op ons gedrag, gevoel en bedoelingen. Daarom bekwaamde ik me in het (intuïtief) communiceren met honden om nog beter op de dieren af te kunnen stemmen.
Zo ontdekte ik de kracht van natuurlijk leiderschap en het positieve effect hiervan op mijn eigen (werkend) leven. Dit maakte me enthousiast om mijn coachpraktijk uit te breiden met coachtrajecten waarbij de honden een belangrijke rol spelen als spiegel en ‘levend leermiddel’ bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Zowel in het bedrijfsleven als bij het coachen met honden deed ik ervaring op met de kracht van systemisch coachen en lichaamsgerichte begeleiding als middel om beweging te krijgen in vastgelopen situaties. Het vervult me, om met behulp van de wijze lessen van de hond, mensen te begeleiden bij het ontdekken en zetten van de eerstvolgende stap. Bij Coachen met Honden verzorg ik individuele (systemische) coaching.

Curriculum Vitae Anja Gijsbers.pdf

 

Danielle Spenner

Met veel zin en dankbaarheid heb ik me aangesloten bij Coachen met Honden als trainer/coach. Toen ik ooit de opleiding volgde bij Anja en Irene had ik dit niet kunnen voorzien. Vanuit mijn eigen bedrijf, KernKracht Spiegelcoach, houd ik me voor Coachen met Honden vooral bezig met het verzorgen van scholing voor professionals, die willen leren om in hun werk als coach honden in te zetten. Mij zul je dus vooral tegenkomen bij de leerbijeenkomsten, waar professionals themagerichte bijscholing krijgen.

Voor informatie en aanmelding voor leerbijeenkomsten in het noorden van het land, kun je terecht op deze website en de collega's van het team Coachen met Honden. Mocht je mij persoonlijk willen spreken, dan kan dat door te bellen met: 06-11730857 of door een mail te sturen naar: danielle@kernkracht-spiegelcoach.nl

Susan

Susan van der Beek

Na een loopbaan als beleidsmedewerker en manager in de overheids- en nonprofitsector ben ik sinds 2010 ondernemer. Als zelfstandig gevestigd systemisch coach begeleid ik mensen met vragen rondom liefde, leven en dood. Ook organiseer ik regelmatig workshops (familie)opstellingen. Ik begeleid graag mensen die de moed hebben om te kijken waar zij nog niet eerder hebben gekeken. Het liefst doe ik dat buiten in de natuur, waarbij we letterlijk in beweging zijn. Mijn eigen honden hebben mij ongelofelijke lessen geleerd over rouw, leiderschap en angst. Ik ben echt anders gaan kijken naar mijn eigen patronen doordat precies de goede honden in mijn leven zijn gekomen. 
Mensen en honden zijn een grote liefde in mijn leven. Ik vind het geweldig om te ervaren hoe ik het spiegelende vermogen van mijn honden kan inzetten en hoe ik daar steeds meer op kan vertrouwen. Zij geven een enorme meerwaarde doordat zij precies laten zien wat er onder de oppervlakte speelt. 
Mijn opleidingen bij Phoenix gecombineerd met de opleidingen bij Klaas Wijnberg en Irene Glansbeek en Therèse Evers geven mij prachtige gereedschappen om mensen te begeleiden met behulp van de systemische intelligentie van honden. 

PDF icon CV.SusanvanderBeek.2018.pdf