Scholing

Coachen met Honden verzorgt voor (aankomend) professionals en alle geinteresseerden in coaching en spiegelen met honden scholingsactiviteiten. Je kunt deelnemen aan leerbijeenkomsten van een dagdeel waarbij je kennis maakt met coachmethodes en instrumenten.

Daarnaast is er onze uitgebreide cursus waarin je zelf leert coachen met je hond als spiegel. Je kunt ook kiezen voor een aantal individuele coachsessies om je op door jou gewenste onderdelen te laten scholen.

Wil je je eerst laten informeren over coaching met honden? Dan is onze interactieve lezing of deelname aan een netwerkbijeenkomst een goede optie.

We zijn trots op ons vak en willen graag onze kennis en ervaring met je delen!

 

Delen is vermenigvuldigen!

In de leerbijeenkomsten delen wij onze kennis en ervaring. Steeds wordt één onderwerp uitgediept. Je leert coachinstrumenten in de praktijk van coaching met honden toepassen. Deskundigheidsbevordering voor de professional en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in ons vak.

Leerbijeenkomst
4-12
€ 117,50 p.p. incl. BTW
Leerbijeenkomst
4 - 6
€ 117,50 p.p. incl. BTW

Honden hebben verschillende rollen in ons leven; ze zijn huismaatje, werken als therapiehond, begeleiden blinden, ondersteunen invaliden en noem maar op. Allemaal zijn ze hond en hebben opvoeding en begeleiding van de mens nodig.

Er zijn vele manieren om honden een goede basis te geven. Eén van die manieren komt van Jan Fennell ‘the Dog Listener’.

Tijdens deze leerbijeenkomst leer je over de Dog Listeners methode en over de vertaalslag die er gemaakt kan worden naar het coachen van mensen.

Deze leerbijeenkomst gaat in op het kernkwadrant (kwaliteit/valkuil/allergie/uitdaging) tijdens de begeleiding van mensen met behulp van honden. Dit coachmodel brengt op inzichtelijke wijze in beeld hoe karaktereigenschappen van mensen op elkaar inwerken. Coachen met Honden heeft dit model aangepast zodat ook de rol van de hond hierin meegenomen wordt.

Conflicthanteringsvaardigheden zijn een belangrijk aspect van leiderschap en een goede samenwerking. De vijf stijlen van conflicthantering (doordrukken, vermijden, sussen, compromis zoeken en samenwerken) is een handige coachtool bij individuele- of teamcoaching. Met de hond als spiegel kan men reflecteren op de voorkeursstijlen en oefenen om andere stijlen te versterken. Tijdens deze leerbijeenkomst leer je hoe je de hond in kunt zetten bij de toepassing van dit model in de praktijk.

Het toepassen van de juiste stijl van aansturing of begeleiding is een belangrijk aspect van leiderschap. Het model over situationeel leiderschap (instructie, begeleiding, overleg, delegatie) is een handige coachtool bij individuele- of teamcoaching. Met de hond als spiegel kan men reflecteren op de voorkeursstijlen en oefenen om andere stijlen te versterken.

Tijdens deze leerbijeenkomst leer je hoe je de hond in kunt zetten bij de toepassing van dit model in de praktijk.

 

Leerbijeenkomst
4 - 8
€ 117,50 p.p. incl. BTW

Werk jij met mensen? Ben je bijvoorbeeld coach of therapeut en wil je als professional je “coachgereedschapskistje" uitbreiden met systemische coaching en opstellingen? Wil je leren hoe je honden hierbij in kunt zetten? Systemische coaching is een bijzondere werkvorm om verborgen belemmeringen en onzichtbare krachten zichtbaar te maken die er voor zorgen dat je steeds weer bepaalde patronen herhaalt. De hond fungeert hierbij als spiegel en aangever. Als begeleider vraag je je steeds af wat de interactie tussen hond en deelnemer betekent voor de coachvraag.

Leerbijeenkomst
4 - 8
€ 117,50 p.p. incl. BTW

Als hondeneigenaar heb je met verlies van je hond te maken. Dat is vaak pijnlijk omdat je een geliefd maatje verliest, een huisgenoot. De omstandigheden van het leven of van de dood kunnen er soms toe leiden dat eigenaren blijven zitten met schuldgevoelens. Dit kan  de verwerking van de dood in de weg staan.

In deze leerbijeenkomst leer je hoe je mensen kunt begeleiden hierbij.

Leerbijeenkomst
10
€ 117,50 p.p. incl. BTW

Op deze dag verzorgen wij 's morgens een leerbijeenkomst over de Methode Jan Fennell. Honden hebben verschillende rollen in ons leven; ze zijn huismaatje, werken als therapiehond, begeleiden blinden, ondersteunen invaliden en noem maar op. Allemaal zijn ze hond en hebben opvoeding en begeleiding van de mens nodig. Er zijn vele manieren om honden een goede basis te geven. Eén van die manieren komt van Jan Fennell ‘the Dog Listener’.