Opleidingen en trainingen

Onze opleidingen

Opleiding Coachen met Honden

In deze opleiding leiden we je op voor het beroep Coach met Hond. Een praktische opleiding waar theorie en praktijk in balans zijn en die je samen met je hond volgt. We gaan het hebben over coaching en welke rol de hond hierin vervuld.

Opleiding Kindercoaching met Honden

Wil jij als (aankomend) professional meer inzicht in hoe je de hond effectief inzet in jouw werk als begeleider en/of coach van kinderen en hun ouders/verzorgers? Geef je dan op voor deze speciale cursus Kindercoaching met eigen hond!

Opleiding Jongerencoaching met Honden

Wil je graag samen met jouw hond aan het werk als jongerencoach en hun ouders/verzorgers? Volg dan de opleiding Jongerencoaching met Honden.

Onze trainingen

De Binnenstebuiten train-de-trainer

Deze specifieke training is door ons ontwikkeld voor professionals met een afgeronde opleiding. Jij bent als professional op zoek naar meer tools en een diversiteit aan manieren om samen met je hond in te zetten in jouw eigen (coach)praktijk, binnen een organisatie of op scholen.

Zet je praktijk op poten

Leer in één dag wat er nodig is om jouw coachpraktijk sterk neer te zetten. Zodat je kunt ondernemen vanuit je hart, met beide pootjes op de grond. We brengen passie en de praktische zaken samen, zodat je praktijk straks staat als een huis.

Rouw & Verlies

In het leven komen we regelmatig in aanmerking met verlies en rouw. Leer in twee dagen hoe je jouw coachees kunt helpen bij rouw en verlies, zodat je samen met jouw hond je coachee op een fijne en liefdevolle manier kunt helpen bij dit thema.

Traumasensitief coachen met de hond

Als coach weet je dat trauma bij het leven hoort, maar hoe pak je dit goed aan, samen met je hond? Deze gevoelige onderwerpen vragen om een goede en sensitieve aanpak. Tijdens deze verdiepingsdag geven we je de juiste tools, zodat je jouw coachees op dit gebied kunt ondersteunen.

Terugkomdagen voor professionals

Heb je al een opleiding gevolgd samen met je hond, maar voel je de behoefte om je kennis en kunde als coach op te frissen?

Neem dan deel aan een van onze terugkomdagen voor professionals. Tijdens een terugkomdag geven we het vak van coach met hond extra aandacht. Dat doen we telkens op een andere manier, bijvoorbeeld met intervisie-opdrachten. Het wordt een leerzame en inspirerende dag!

De eerstvolgende terugkomdag staat in het teken van: Hondentaal. Samen met jouw hond leer je:

  • Het waarnemen van elkaars honden, o.a. door videomateriaal te bekijken;
  • Waar loop je tegenaan met je eigen hond qua ongewenst gedrag, privé of in coaching.
  • Wat is gedrag van de hond, wat is gedrag dat wordt gespiegeld?

Datum:
01 mei 2024 (er zijn nog 6 plaatsen beschikbaar)

Locatie: Maasland (Zuid-Holland)

Tijd: 09:30 – 15:30 uur
Kosten: € 149,- excl. BTW

CoachenMetHonden_OpleidingCoachenMetHonden

Boek 'Wijze lessen van je hond'

In het boek ‘Wijze lessen van je hond’ van Irene Glansbeek en Anja Gijsbers lees je waargebeurde en ontroerende verhalen over de wijze lessen van de honden, verhelderd met aansluitende theorie over persoonlijke ontwikkeling. Het boek is zo opgezet dat je als lezer uitgenodigd wordt om stil te staan bij wat jouw hond je kan leren welke lessen op jou van toepassing zijn.

Boek - Wijze lessen van je hond

Wil jij ervaren hoe je jezelf meer met je hond kunt verbinden?

Download dan gratis deze wandelmeditatie. Luister tijdens een wandeling met je hond naar deze meditatie en voel wat er gebeurt.

CoachenMetHonden_Aanbod