De Binnenstebuiten train-de-trainer

Binnenste buiten
Binnen ..., dat is van mij.
Binnen, kan jij niet bij.
Ik zie daar wat jij niet ziet
en wat ik droom, weet jij niet.
Maar als je het echt wilt zien,
komt binnen buiten, misschien.

Conny van Vollenhoven

Train de Trainer

Deze specifieke training is door ons ontwikkeld voor professionals met een afgeronde opleiding, die aantoont dat jij en je hond samenwerken. Jij bent als professional op zoek naar meer tools en een diversiteit aan manieren om deze tools samen met je hond in te zetten in jouw eigen (coach)praktijk, binnen een organisatie of op scholen.

Ben jij die professional die:

 • op zoek is naar nieuwe tools om in te zetten in jouw praktijk?
 • wil ervaren hoe je out of the box met de hond en de coachee/cliënt kunt samenwerken?
 • blij wordt van een training die je direct in kunt gaan zetten in je eigen praktijk, organisatie of school?

Dan is onze Binnenstebuiten train-de-trainer voor jou. In een 2-daags programma laten wij jou kennismaken met het Binnenstebuiten - coachprogramma, een programma voor coach en hond in de praktijk. Na deze training heb jij de training inhoudelijk onder de knie én kun je deze direct inzetten in jouw praktijk, in groepen en in teams.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Thérèse Evers. Thérèse heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van coachklanten (zowel kinderen, jongeren als volwassenen) met de hond als co-coach. Daarnaast is zij een van de opleiders binnen het bedrijf Coachen met Honden. Natuurlijk is jouw hond van harte welkom op deze training! 

Onderdeel van onze missie is om jou als collega kennis te laten maken met onze eigenwijze manier van werken. Wij leren je op een ander level te verbinden met jezelf en je hond, zodat je straks op een open, vertrouwde en verantwoorde manier verschillende methodieken kunt inzetten in je eigen praktijk, op scholen of in teams. Deze training is praktijkgericht.

Wat leer je in deze Binnenstebuiten train-de-trainer?

 • Je ervaart hoe het is om intuïtief te werken;
 • Je ontdekt hoe jij de door ons ontwikkelde methodiek De 6 levensbehoeften in kan zetten;
 • Je leert hoe je coachees vanuit vertrouwen meer laat delen over hun eigen binnen- en buitenkant;
 • Je leert hoe jij ‘out of te box’ kunt samenwerken met je hond;
 • Je leert werken binnen de grenzen van jouw hond;
 • Je leert kijken naar het het energetische onderdeel in het welzijn van jouw hond. Dat betekent dat je nog verder kijkt dan naar hondentaal en gedrag. Door elk lijf stroomt energie, ook door dat van jouw hond. We leren je die informatie lezen en gebruiken.

Kortom: een unieke training waarin je heel veel praktijkgerichte oefeningen leert en ontdekt én een training die jou direct klaarstoomt om hier zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Wij houden ervan om vanuit beweging te werken, om ook echt de energie te voelen die de oefeningen met zich meebrengen. Precies dat is namelijk wat jouw klant nodig heeft: de ervaring, het doen en het ontvangen van aha-momentjes.

In een toffe, praktische tweedaagse werken we met jou aan de volgende thema's:

 • Emoties & Levensbehoeftes
 • Eigen positie in de groep of in het team
 • Grenzen stellen en begrenzing ervaren
 • Samenwerking
 • Creatieve opdracht en nabespreking
Coachen met honden

Wat we leren in de verschillende opleidingen is het gedrag van de hond, hoe je de spiegel daarin kunt vertalen, wie jij bent als coach, hoe je de juiste vragen stelt en de methodieken die je kunt gebruiken. Wat je in die opleidingen echter niet leert is hoe je erachter komt welke behoefte jouw specifieke cliënt, coachee of leerling heeft. Je leert niet hoe je gebruik kunt maken van de energie die vrijkomt tijdens een sessie en hoe je ervoor zorgt dat iemand zijn binnen- en buitenkant aan jou laat zien.

Dat leren wij je in deze training wel! Dus na deze training heb jij iets onwijs waardevols dat je zelf kunt gaan inzetten in jouw werkgebied.

Dat betekent concreet:

 • dat je groeit als professional;
 • dat je op veel meer manieren leert samenwerken met jouw hond;
 • dat je alle onderdelen van deze training zelfstandig kunt gaan uitvoeren in jouw praktijk.

Voor deze 2-daagse training betaal je slechts € 395,- excl. btw. Druk op de knop om de training te boeken. We stellen je eerst een paar praktische vragen, waarna je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je de training kunt afrekenen. Daar wordt de prijs inclusief btw getoond. 

* De training is geaccrediteerd (10 punten) door het AAI-Kwaliteitsregister (AKR).

Wat anderen zeggen

Sandra

“Wij hebben deze bijscholing als super leerzaam en inspirerend ervaren! Na de eerste dag heb ik direct alles in mijn praktijk in kunnen zetten. De 2e dag werd ik persoonlijk geraakt bij een oefening, voor mij een teken dat het juist daarom mooi te gebruiken is in mijn praktijk. Als je het zelf kan ervaren kun …

Sandra Lees verder »

Lees verder ...

Anouk

“Het waren bijzondere dagen, waarin ik veel heb geleerd. Zowel persoonlijk, als op professioneel gebied. Mijn rugzakje is weer gevuld met nieuwe oefeningen die samen met de coachhond gedaan kunnen worden. Alle oefeningen hebben we zelf mogen doen, zodat we zelf ook hebben ervaren wat we van een coachee vragen. Dit was niet altijd zonder …

Anouk Lees verder »

Lees verder ...

Irene

“Het waren 2 speciale dagen. Met een eyeopener die ik als professional nodig had. Maar ook op persoonlijk vlak heb ik fijne leermomenten gehad.Wat een prettige en mooie manier van werken en methodieken van Bo Vertelt! Ik heb op een ander level leren te verbinden met mijzelf en met mijn hond Sterre.Zeker een aanrader als …

Irene Lees verder »

Lees verder ...

Patricia

“De Binnenstebuiten training heeft mij nieuwe mogelijkheden gegeven om mijn cliënten meer inzicht te geven in hun hulpvraag. Mooi dat het zo toegankelijk is en een complete training met tools die makkelijk toepasbaar zijn. Ik ben blij met een training die ook voor groepen en gezinnen goed toepasbaar is. Ernst en Joyce begeleiden de training …

Patricia Lees verder »

Lees verder ...

Anneke

“Met veel interesse en plezier heb ik deelgenomen aan de nieuwe training voor coaches, een door Bo vertelt compleet uitgewerkte tool om in te zetten in je coaching praktijk over de 6 levensbehoeften.Heldere uitleg over hoe deze tool in te zetten, individueel of in groepen, zeer fijne begeleiding door Joyce en Ernst-Jan.”

Lees verder ...