Over ons

Wij zijn Joyce en Ernst-Jan van Wijk en we runnen samen met onze roedel de succesvolle coachpraktijk Bo Vertelt. Wij helpen jongeren en volwassenen door hen inzicht te geven in eigen gedrag, zodat ze weer grip krijgen op hun leven. Ons team werkt graag out of the box, heeft eigen methodieken ontwikkeld en heeft inmiddels bewezen dat deze manier van coachen en begeleiden werkt. Inmiddels hebben we zoveel kennis, ervaring en tools verzameld in het coachen en in het samenwerken met de honden, dat we dit met heel veel liefde doorgeven aan collega’s.

Even voorstellen: Joyce

Joyce is zich na haar opleiding bij de Hondenspiegel gaan verdiepen in intuïtief-, holistisch- en zielswerk voor mens en hond. Zij is zielscoach en zet de kracht van het voelen in haar werk in. Joyce werkt veel met hooggevoelige jongeren en volwassenen. Ze helpt hen het vertrouwen op hun innerlijke wijsheid weer te vinden, omdat ze gelooft dat daar de antwoorden verborgen liggen. Ook kun je bij haar een coachtraject volgen met je eigen hond.

Coachen met Honden - Joyce

Even voorstellen: Ernst-Jan

Ernst-Jan is na de Sonnevelt-opleiding Jongerencoach verdergegaan met de opleiding bij Coachen met Honden. Hij coacht en begeleid jongeren en volwassenen met uiteenlopende casussen zoals bijvoorbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, ADHD en rouwverwerking. Ernst-Jan is de vertaler tussen ouder en kind, waardoor er weer begrip ontstaat binnen de relatie(s).

Coachen met Honden - Ernst-Jan

Nog een gezicht: Thérèse Evers

Sinds 2017 levert Thérèse Evers haar bijdrage aan het opleidingscentrum Coachen met Honden. Haar wortels liggen bij de politie. Ze werkte 20 jaar als zedenrechercheur, daarna nog een aantal jaren als docent Zeden en als coach voor studenten op de Politieacademie.

Door haar verschillende studies, waaronder maatschappelijk werk, kindertherapie en veel opleidingen op het gebied van honden en mensen, maakt ze gebruik van verschillende methodieken. Uiteraard werkt ze daarnaast op basis van haar eigen intuïtie, waardoor ze van grote waarde is voor het team. Studenten zullen Thérèse in de praktijk niet meer tegenkomen, maar zij is nog betrokken bij het opleidingscentrum als ontwikkelaar en mentor voor het team en daarmee voor Coachen met Honden van grote waarde.

Coachen met honden - Thérèse Evers

Waar wij ons voor in willen zetten

Honden worden steeds zichtbaarder in coaching, therapie, de zorg en ook op scholen. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij en je hond goed worden opgeleid voordat je als team aan het werk gaat. Samenwerken met honden in AAI (Animal Assisted Interventions), oftewel het inzetten van dieren binnen je praktijk, geeft een heel andere dimensie aan je werk. Dat vraagt om afstemming op jezelf, jouw hond en de cliënt. Wij zijn overtuigd van de noodzaak van goed opgeleide mensen die weten wat ze doen. Mensen die kunnen afstemmen op de cliënt, de hond en op zichzelf en vanuit die zuivere basis werken aan het beste resultaat voor de cliënt.

Onze missie is het opleiden van goede teams die kunnen werken binnen het vak Coachen met Honden. Daarom bieden wij onze uitgebreide en geaccrediteerde opleiding Coachen met Honden aan, waarin je zelf leert coachen met je hond als spiegel. Ook in de cursus Kindercoaching met hond leren we professionals hun hond op juiste wijze inzetten bij de behandeling, coaching of begeleiding van kinderen.

Met onze workshops en nascholingsactiviteiten zorgen we dat professionals die hun hond inzetten als co-coach en collega zich blijven ontwikkelen in het vak.

Waar wij van dromen

Coachen met Honden wil jou in contact brengen met de essentie van jezelf en de essentie van jouw hond, zodat jullie beiden je beste zelf kunnen zijn.

Wij willen hét opleidingscentrum van Nederland en België zijn waar we mens en dier continue begeleiding bieden binnen het AAI-werkveld. Ons opleidingscentrum is de plek waar je als mens, ondernemer en verzorger van jouw dier leert om jezelf (energetisch) te verbinden, waar jij je altijd kunt verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en waar je leert werken vanuit vertrouwen.

Goed onderwijs voor mensen die willen samenwerken met hun hond vinden we dus belangrijk. Daarom zijn we aangesloten bij het AKR en is het welzijn van de hond een belangrijk onderdeel van het opleidingscentrum.